Skrivtjänster

PETRA DESSMARK

Litterärt skapande ¤ Föreläsningar ¤ Workshops ¤ Förlag

Petra Dessmarks Skrivtjänster

 

 

 

Jag kan erbjuda dig lektörsläsning och skrivcoachning.

 

LEKTÖRSLÄSNING

Jag ger dig ett övergripande utlåtande på minst två sidor beroende på hur lång din text är. Dessutom får du exempel och kommentarer direkt i ditt manus. Jag tar bland annat upp dramaturgi, handling, berättarteknik, tydlighet, gestaltning, miljö- och karaktärsbeskrivning, läsbarhet, textens logik, styrkor och svagheter samt hur du kan hitta och behåplla din författarröst. Någon korrektur ingår inte.

 

SKRIVCOACH

Tjänsten passar dig som har kört fast i ditt manusförfattande och dig som tycker det är klurigt att få ner dina berättelser på pränt. Du skickar in din text (förslagsvis ett kapitel i taget) och medföljande information om vad du behöver hjälp med. Du får hjälp med detta, ändringsförslag, allmänna skrivråd, litteraturtips för manusarbetet samt konstruktiva råd om hur du kan förbättra din text.

 

MINA KUNSKAPER I ÄMNET

Förutom personlig kännedom om manusarbete och mina egna publicerade alster har jag många års erfarenhet av att ge konstruktiva omdömen på litterära texter från bland annat de kurser i Kreativt skrivande och Litterärt skapande som jag gått (har 82,5 hp i ämnet) samt från de frilansuppdrag jag haft under de senaste åren. Dessutom har jag bred kunskap om genrer och litteraturvetenskap (har 60 hp i ämnet), särskilt beträffande barn - och ungdomslitteratur.

 

 

När du skickar din text tänk på att den ska vara skriven i Times New Roman med storleken 12 punkter, radavståndet på 1,5 och sidmarginalerna på 2,5 cm. Använd pratminus (långt tankstreck) eller dubbla citattecken för repliker. Skicka texten i ett doc-, docx-, pdf- eller odtformat. Jag jobbar i Libre Office och Adobe.

 

När du anlitar Petra Dessmark för skrivtjänstuppdrag ingår det alltid ett skriftligt avtal så att du kan känna dig säker på att lämna ut din text till en utomstående.

 

 

PRISER

 

Lektörsläsning

För noveller och bilderboksmanus är priset 300 kronor i startavgift + 6 öre/ord + 25% moms.

För längre skönlitterära och självbiografiska texter är priset 500 kronor i startavgift + 8 öre/ord + 25% moms.

 

Fakturering sker efter utfört uppdrag med betalningsvillkor om 14 dagar från faktureringsdatum.

 

Skrivcoach

Priset är 1200 kronor + 25% moms per månad. Du betalar endast för en månad (31 dagar) i taget; så fort din betalning är registrerad påbörjar du din skrivcoachperiod.

 

Betalning sker via paypal (direktbetalning), swish (swishnumret fås efter beställning och upprättat avtal) eller e-postfaktura.

 

 

 

KUNDOMDÖMEN

 

» Petra gav mig ett rakt igenom proffsigt intryck och gav mig många bra synpunkter. »

Agneta Vorberg, författare

» Jag har anlitat Petra Dessmark som lektör till min andra bok Seniorer på gång. Hon har gjort ett utomordentligt arbete med både nyttiga synpunkter i utlåtandet samt kommentarer inne i hela manuset. Jag fick ett skriftligt avtal vilket inte är så vanligt. Jag är speciellt nöjd med att Petra hittade fem logiska fel som vi andra inte uppmärksammat. Sånt är viktigt att man inte råkar ut för. I övrigt fick jag många goda råd och uppmuntrade kommentarer samt även hjälp med baksidestexten. Jag kan därför varmt rekommendera Petra som lektör. »

Staffan Öberg, författare

 

 

» Då jag satt fast i mitt skrivande, fick jag efter denna kontakt en ny glöd. Jag tog steget och vågade dela med mig om mina innersta tankar till Petra, och fortsatte på mitt skrivande. Det var bland det bästa jag gjort. Jag är glad att jag tog steget och dela med mig, för utan Petra hade inte min bok varit möjlig att skriva. Oändligt tacksam för all den feedback som hon givit mig. Fortsätter jag någon dag att skriva är Petra den person jag ska kontakta för att få hjälp med fortsatt skrivande! »

Susanna Nyström, har skickat in sin självbiografi till bokförlag

 

BESTÄLLA SKRIVTJÄNST

För att beställa en skrivtjänst kan du använda kontaktformuläret. Vill du hellre mejla mig direkt nås jag på: consulting[at]petradessmark.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Firman

Den huvudsakliga verksamheten för firman "Petra Dessmark" är inom litterärt skapande och bokutgivning.

Firman är momsregistrerad och godkänd för F-skatt. Till firman hör även Dessmarks Förlag.

 

Organisationsnr. 19680826-3948-3

Postadress

Dessmarks Förlag

Fabriksgatan 14

222 35 Lund

 

E-post

Till förlaget:

dessmarksforlag[at]petradessmark.com

Till konsultfirman:

consulting[at]petradessmark.com

 

Följ förlaget på sociala kanaler

Följ firman på sociala kanaler

Facebook

 

Följ Petra på sociala kanaler

Facebook

Instagram

Många av bilderna på webbsidan är fria bilder, Creative Commons CC0, från pixabay.com

 

Övrigt material © Copyright 2011-2017 Petra Dessmark Respektera innehållet